Keramische tegels, kwalitatief en sfeervol. Aan een correcte prijs!

Bij Van Calster bieden we een zeer uitgebreid gamma (vol)keramische tegels in alle stijlen, formaten en dik...

Bij Van Calster bieden we een zeer uitgebreid gamma (vol)keramische tegels in alle stijlen, formaten en diktes. De laatste jaren kunnen keramische tegels met een enorme precisie geproduceerd worden, afwijkingen zijn haast niet aanwezig. Door het feit dat de keramische tegels zo identiek gemaakt worden, zijn ze ook gemakkelijker zelf te plaatsen. Ook qua design is alles mogelijk, zo zijn er haast perfecte imitaties voor beton, natuursteen, hout, ...

Keramische tegels: de voor- en nadelen

Vandaag vormen keramische tegels een evenwaardig (en misschien wel beter) alternatief voor natuursteen tegels of betontegels. De keramische tegels bestaan uit natuurproducten die gebakken worden. Ze worden als vloerbekleding gebruikt zowel in het interieur als buitenshuis. Door de unieke eigenschappen zijn ze namelijk bestand tegen weer en wind. We zetten alle voor- en nadelen van een keramische vloer voor u op een rijtje:

De voordelen van keramische tegels

Door het bakproces zijn (vol)keramische tegels zeer hard en sterk. Die extreme hardheid maakt de tegels ook kras- en slijtvast. Ondanks de geïndustrialiseerde productie hebben keramische vloeren toch een natuurlijke uitstraling. Bovendien heeft u keuze tussen een divers aanbod tegels voor een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Dat is nog niet alles, de keramische tegels zijn ook:

  • Weerbaar: stootvast en met een hoge buigweerstand
  • Duurzaam: bestand tegen weer en wind
  • Temperatuurbestendig
  • Onderhoudsvriendelijk en hygiënisch
  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Kleurvast: onaantastbaar door licht

De nadelen van keramische vloertegels

Voor het reinigen van keramische vloertegels is het afgeraden om bepaalde schoonmaakmiddelen te gebruiken. Die laten namelijk een vettig laagje achter op uw tegels waardoor ze op den duur niet meer schoon te maken zijn. Een neutraal schoonmaakmiddel is bijvoorbeeld wel mogelijk, maar na het schoonmaken moet u de keramische tegels spoelen en navegen met proper water. Is het al te laat? Geen nood, met een dieptereiniger kan u, zelfs na jaren verkeerd gebruik, dit laagje alsnog verwijderen.

Keramische vloeren voor binnen en buiten

In huis profiteren we al langere tijd van keramische vloeren, maar vandaag is het ook mogelijk om ze buiten te plaatsen. De keramische terrastegels zijn ongeveer 2 cm dik waardoor ze ook in uw tuin verwerkt kunnen worden. Om de trends volledig te volgen, kiest u dezelfde keramische tegel voor binnen als voor buiten, zo creëert u een échte buitenkamer.

website-cta-720x320-01 website-cta-720x320-02

Zotte WinterSolden!

Profiteer nu van onze WinterSolden! 

En kijk ook eens in onze online outlet-sectie.

Onze toonzalen zijn OPEN van di. t.e.m. za. van 10 tot 18u.

Onze selectie: 145 artikels

Vraag vandaag nog jouw stalen aan!

Laat u het plaatsen liever aan een professional over?

Vraag naar onze plaatsingsdienst.

Onderhoudstips

Graag advies om uw nieuwe vloer verder te onderhouden?