website-cta-720x320-01 website-cta-720x320-02

Kom langs op onze Stockverkoop

We verlengen onze Stockverkoop op tal van tegels!
Ontdek zeker ook onze nieuwste collecties.

Iedereen welkom!
Team Van Calster

Onze selectie: 235 artikels

Keramische tegels, kwalitatief en sfeervol. Aan een correcte prijs!

Bij Van Calster bieden we een zeer uitgebreid gamma (vol)keramische tegels in alle stijlen, formaten en diktes. De laatste jaren kunnen keramische tegels met een enorme precisie geproduceerd worden, afwijkingen zijn haast niet aanwezig. Door het feit dat de keramische tegels zo identiek gemaakt worden, zijn ze ook gemakkelijker zelf te plaatsen. Ook qua design is alles mogelijk, zo zijn er haast perfecte imitaties voor beton, natuursteen, hout, ...

Keramische tegels: de voor- en nadelen

Vandaag vormen keramische tegels een evenwaardig (en misschien wel beter) alternatief voor natuursteen tegels of betontegels. De keramische tegels bestaan uit natuurproducten die gebakken worden. Ze worden als vloerbekleding gebruikt zowel in het interieur als buitenshuis. Door de unieke eigenschappen zijn ze namelijk bestand tegen weer en wind. We zetten alle voor- en nadelen van een keramische vloer voor je op een rijtje:

De voordelen van keramische tegels

Door het bakproces zijn (vol)keramische tegels zeer hard en sterk. Die extreme hardheid maakt de tegels ook kras- en slijtvast. Ondanks de geïndustrialiseerde productie hebben keramische vloeren toch een natuurlijke uitstraling. Bovendien heeft u keuze tussen een divers aanbod tegels voor een aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Dat is nog niet alles, de keramische tegels zijn ook:

  • Weerbaar: kras- en vlekbestendig
  • Duurzaam: bestand tegen weer en wind
  • Keramische tegels zijn onderhoudsvriendelijk
  • Gemakkelijk te plaatsen voor de Doe-Het-Zelver
  • Verder zijn keramische tegels ook kleurvast

De nadelen van keramische vloertegels

Voor het reinigen van keramische vloertegels is het afgeraden om bepaalde schoonmaakmiddelen te gebruiken. Die laten namelijk een vettig laagje achter op jouw tegels waardoor ze op den duur niet meer schoon te maken zijn. Een neutraal schoonmaakmiddel is bijvoorbeeld wel mogelijk, maar na het schoonmaken moet je de keramische tegels spoelen en navegen met proper water. Is het al te laat? Geen nood, met een dieptereiniger kan je, zelfs na jaren verkeerd gebruik, dit laagje alsnog verwijderen. Ontdek hier onze onderhoudstips voor tegels.

Soorten keramische tegels

Bij Van Calster kan je terecht voor alle soorten keramische vloer- en wandtegels, keramisch parket, mozaïektegels en ook tegelplinten. Onze tegels zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, van wandtegels van 7,5 op 15 cm tot slabs van meer dan 2 meter. Verder bieden we ook een aantal toebehoren aan zoals tegellijm, voegsel, profielen, schilderplinten enz.

Keramische vloeren voor binnen en buiten

In huis profiteren we al langere tijd van keramische vloeren, maar vandaag is het ook mogelijk om ze buiten te plaatsen. De keramische terrastegels zijn ongeveer 2 cm dik waardoor ze ook in je tuin verwerkt kunnen worden. Om de trends volledig te volgen, kies je dezelfde keramische tegel voor binnen als voor buiten, zo creëer je een échte buitenkamer.

Zelf keramische tegels plaatsen

Wil je zelf aan de slag met het plaatsen van keramische tegels?  Ontdek aan de hand van dit handige doe-het-zelf filmpje hoe je hieraan begint.


Vraag vandaag nog jouw stalen aan!

Laat je het plaatsen van je vloertegels liever aan een professionele vloerder over?

Vraag naar onze plaatsingsdienst.

Onderhoudstips

Graag advies om jouw nieuwe vloer verder te onderhouden?