website-cta-720x320-01 website-cta-720x320-02

Kom langs op onze Stockverkoop

Deze maand Stockverkoop op tal van tegels!
En ontdek onze nieuwste collecties.

Iedereen welkom!
Team Van Calster

Onze selectie: 245 artikels

Mozaïek tegels - Ontdek het gamma mozaïek tegels bij Van Calster

De mooiste mozaïek tegels voor onder meer badkamer, toilet, keuken en woonkamer vind je bij Van Calster. Dankzij ons ruime aanbod vind je hier online de mooiste mozaïek tegels en dat verrassend betaalbaar.

Breng sfeer met mozaïek tegels

In ruimtes waar je woont en verblijft is sfeer belangrijk. Daarom kies je je interieur met zorg en natuurlijk ook de muurbekleding. Bij mozaïek tegels denken sommige mensen wellicht aan iets klassieks of aan mediterrane sferen. 

Hoewel dat zeker mogelijk is, bevat ons gamma wandtegels véél meer mogelijkheden. In kleur, textuur, vorm en omvang van de tegels. Je kiest uit alles tussen strak modern en aangenaam klassiek. Passend bij je eigen smaak, maar ook bij de ruimte van je het huis. 

Kom gerust eens langs in één van onze toonzalen en onze adviseurs maken je graag wegwijs binnen dit mooie assortiment.

Alle soorten mozaïek tegels

Mozaïek tegels geven een leuk accent aan elke kamer. Een groot deel van ons keramisch aanbod is beschikbaar als mozaïek tegel en dit in verschillende vormen en kleuren. 

Bij mozaïek tegels denken we vaak aan kleine vierkante tegeltjes. Maar naast deze traditionele vorm zien we steeds meer andere soorten tegels. Bijvoorbeeld langwerpige mozaïektegeltjes waardoor de ruimte groter oogt. 

Mozaïek tegels zijn ideaal voor de badkamer, toilet en worden ook vaak geplaatst in de keuken. Maar daarmee is de keuze voor iets bijzonders niet minder belangrijk. Zo bepaalt niets zo sterk de uitstraling van je badkamer als de tegels op de muur. Onze mozaïek tegels voor badkamers geven je daar alle mogelijkheid toe. Door hun grote verscheidenheid is een grondige verbouwing van je badkamer niet nodig om deze een geheel nieuwe uitstraling te geven.

Voordelen en nadelen van mozaïek tegels

Bij mozaïek tegels mag je gerust spreken van een luxe vorm van wandafwerking. Tegelijk brengt dat ook nadelen. Zo zijn mozaïek tegels kostbaarder dan veel andere vormen van wandafwerking. We noemen nog een paar voor- en nadelen.

Voordelen mozaïek tegels

  1. Stijlvolle uitstraling: mozaïek wandtegels zijn stijlvol en luxueus en overtreffen vrijwel elke andere vorm van wandafwerking in uitstraling. 

  2. Waterdicht: vochtschade is bij tegels vrijwel uitgesloten. Dat is natuurlijk een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor tegels in natte ruimtes.

  3. Mozaïek tegels zeer flexibel in hun toepassing: zo bekleed je zelfs ronde muren met mozaïek tegels.

Nadelen mozaïek tegels

Met de diverse voordelen van mozaïek tegels komen ook enkele nadelen. 

  1. Prijs: Mozaïek tegels zijn niet heel goedkoop, naast de prijs van de tegels, neemt het ook wel wat meer tijd in beslag om te plaatsen, dan de meeste andere alternatieven. Al kun je dat in principe zelf doen. Daarover lees je hieronder meer.

  2. Onderhoud: Aan onderhoud van wandtegels heb je ook enig werk. Hoe meer voegen, hoe meer tijd je besteedt om ze schoon te houden. 

Zelf mozaïek tegels plaatsen

Mozaïek tegels in je badkamer of in een andere ruimte plaatsen, vergt enige vaardigheid en ook wat geduld. Ervaring is geen vereiste, maar goede voorbereiding is dat wel. We leveren deze tegeltjes op matten van een dun gaas waardoor het plaatsen al heel wat eenvoudiger wordt.

Wil je zelf aan de slag? Bekijk dan onze instructievideo. Daarin laten we zien hoe je, stap-voor-stap, zelf tegels plaatst. Je hoeft dan alleen nog maar de tegels van je keuze te bestellen, samen met alle benodigdheden voor de montage. Daarvoor vind je alle benodigdheden bij onze accessoires. Ben je niet zeker wat je allemaal nodig hebt, neem dan contact op via ons contactformulier.

Toch niet zo’n handige harry of geen zin om zelf te plaatsen? Dan helpen wij ook graag. Van Calster biedt een professionele plaatsingsdienst die het werk snel en met garantie gedaan krijgt. Zo hoef je enkel nog te genieten van jouw nieuwe interieur! 

Vraag vandaag nog jouw stalen aan!

Laat je het plaatsen van je vloertegels liever aan een professionele vloerder over?

Vraag naar onze plaatsingsdienst.

Onderhoudstips

Graag advies om jouw nieuwe vloer verder te onderhouden?