website-cta-720x320-01 website-cta-720x320-02

Kom langs op onze Stockverkoop

Deze maand Stockverkoop op tal van tegels!
En ontdek onze nieuwste collecties.

Iedereen welkom!
Team Van Calster

Onze selectie: 110 artikels

Keramisch Parket, houtlook tegels met sfeer!

Hout staat voor natuur, sfeer en beleving, maar is soms minder ideaal in bepaalde ruimtes zoals de badkamer, keuken of veranda. In vochtige ruimtes kan hout kromtrekken of gaan schimmelen. Keramisch parket maakt ook van jouw badkamer, keuken of toilet een sfeervolle ruimte en de ‘houtlook’ tegels geven bovendien een warme en gezellige uitstraling.

Voordelen van een keramische parketvloer

Een keramische parketvloer is vandaag bijna niet meer van echt parket te onderscheiden. Deze gelijkenis dankt keramisch parket aan het oppervlak van de tegel waarin zowel een fijne print als een voelbare houtstructuur is aangebracht. Hierdoor heeft een keramische parkettegel meer gelijkenissen met hout dan bijvoorbeeld laminaat, dat een glad oppervlak heeft. Deze tegels met houtlook combineren de gezelligheid van hout met het gebruiksgemak van een keramische vloertegel.

Kermisch parket in verschillende formaten en looks

Keramisch parket is te verkrijgen in allerlei kleuren en maten met knopen, aders en scherpe contrasten. In ons gamma vind je breedtes van o.a. 15 cm, 20 cm en 22 cm en lengtes van 90 cm, 120 cm, ... 

Tip: combineer verschillende breedtes keramisch parket voor extra karakter. Keramisch parket wordt vaak zowel als vloer- én wandtegel geplaatst!

De perfecte houtlook enkel met gerectificeerde tegels

Kies je voor echt hout of voor een onderhoudsvriendelijke, vochtbestendige keramische parket? Indien je voor het 2de gaat, wees er dan zeker van dat je kiest voor een gerectificeerde keramische parket. Met een smalle, rechte voeg benader je altijd beter de look van echt hout.

Keramisch parket als oplossing voor een parketvloer in de badkamer

Hout is en blijft een natuurproduct dat krimpt of uitzet naargelang het vochtgehalte en de omgevingstemperatuur. Wil je streepvorming en vlekken van waterspatten vermijden? Of scheeftrekkende planken of schimmelvorming? Kies dan voor een gerectificeerde keramische parket. Zo benader je de look van echt parket het best en eenvoudig in onderhoud. En kan je jaren genieten van een hygiënische vloer met een strakke look.

Ook in combinatie met vloerverwarming is keramisch parket een perfecte oplossing. Vraag ernaar in onze toonzalen!

Vraag vandaag nog jouw stalen aan!

Laat je het plaatsen van je vloertegels liever aan een professionele vloerder over?

Vraag naar onze plaatsingsdienst.

Onderhoudstips

Graag advies om jouw nieuwe vloer verder te onderhouden?