website-cta-720x320-01 website-cta-720x320-02

Kom langs op onze Stockverkoop

We verlengen onze Stockverkoop op tal van tegels!
Ontdek zeker ook onze nieuwste collecties.

Iedereen welkom!
Team Van Calster

Onze selectie: 58 artikels

Parketvloeren, tijdloos en gezellig!

Parketvloer: voor een gezellig en warm interieur

Wil je een tijdloze en authentieke inrichting? Dit is mogelijk met een parketvloer! Hout wordt al eeuwenlang gebruikt in interieurs en zorgt voor een gezellige en warme uitstraling. Is jouw huidige vloer toe aan een opknapbeurt of ben je recent verhuisd naar een andere woning? Met een parketvloer verzeker jij je van een mooie vloer en dat tegen een schappelijke prijs. Van Calster is jouw ideale partner voor een nieuw interieur. Daarom kies je voor parket kopen in onze winkel! 

Authentieke en karakteristieke sfeer

Een parketvloer is een uitstekende keuze wanneer je voorkeur uitgaat naar een vloer met een karakteristieke sfeer. Een mooie parketvloer straalt veel sfeer en authenticiteit uit. Dit draagt bij aan een prettige en warme uitstraling in huis. Wil je een comfortabel interieur waar jij je helemaal thuis voelt? Met een parketvloer uit onze winkel verzeker jij je van een duurzame vloer waar je jarenlang plezier aan beleeft. 

Waarom parket kopen bij Van Calster?

Bij Val Calster profiteer je altijd van een veelzijdig assortiment parketvloeren. Naast een traditionele parketvloer van hardhout hebben we ook lamelparket en keramisch parket visgraat in de aanbieding. Bij lamelparket is de onderlaag gemaakt van geperst hout en de bovenlaag is van hardhout. Wil je liever een eigentijdse of speelse vloer? Ga dan voor een visgraat parket of laat je oog vallen op mozaïek parket. Hoogwaardige kwaliteit tegen scherpe prijzen Behalve een uitgebreid aanbod parketvloeren hebben we je bij Van Calster nog veel meer te bieden. We garanderen je hoogwaardige kwaliteit en bovendien profiteer je altijd van zeer scherpe prijzen. Daarnaast kan je rekenen op een snelle levering en is het altijd mogelijk om inspiratie op te doen in een van onze toonzalen. Heb je behoefte aan persoonlijk en professioneel advies? Schroom niet om een van onze specialisten aan te spreken. We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze in je zoektocht naar een parketvloer. 

De voor- en nadelen van een parketvloer

Wil je dolgraag een parketvloer in huis? De keuze voor een parketvloer brengt voor- en nadelen met zich mee. Heb je nog geen idee wat het wordt? Van Calster zet alle voor- en nadelen voor je uiteen. Voordelen parketvloer: - Parket zorgt voor een warme uitstraling in huis; - Parket is tijdloos en raakt daarom nooit uit de mode; - Een parketvloer is er in allerlei variaties en uitvoeringen; - De afwerking van parket is volledig aan te passen op basis van jouw wensen en voorkeuren; - Een parketvloer past in zowel een klassiek als modern interieur. Nadelen parketvloer: - De vloer heeft regelmatig onderhoud nodig; - Parket is duurder dan bijvoorbeeld laminaat; - Een parketvloer is niet geschikt voor vochtige ruimtes; - Parket is relatief kwetsbaar en gevoelig voor vocht en krassen; - Een parketvloer is in de basis niet geschikt voor vloerverwarming.

Het aanbod parketvloeren bij Van Calster

Dankzij een ruim aanbod vloeren in onze winkel vind ook jij voor jouw woning de juiste parketvloer. Naast een reguliere parketvloer heb je bij ons ook de keuze uit lamelparket. Het heeft dezelfde uitstraling als gewoon parket, maar is wel stukken goedkoper. Een massieve parketvloer is daarom duurder in aanschaf dan lamelparket. Wil je nieuw parket kopen voor je woning? Maak het jezelf gemakkelijk en kies uit een van onze parketsoorten. 

Visgraat parket: trapsgewijs vloerpatroon

Wil je een parketvloer met een trapsgewijs vloerpatroon? Dan is visgraat parket beslist iets voor jou! De laatste jaren is deze vloer in populariteit gestegen en dit komt door de moderne en speelse uitstraling. Dit type parketvloer past uitstekend in diverse woonstijlen en is daarom een interessant alternatief voor een houten parketvloer. Maak kennis met visgraat parket door een bezoek te brengen aan een van onze showrooms. 

Mozaïek parket: blokkenpatronen

Ben je op zoek naar een mooie designvloer? Met mozaïek parket kies je voor een rustieke vloer. Dit parket wordt in blokken gelegd en hierdoor ontstaat een prachtig mozaïekpatroon. Dankzij de karakteristieke legwijze verzeker jij je van een unieke uitstraling in de ruimte waar de vloer wordt gelegd. Benieuwd of een parket van mozaïek geschikt is voor jouw ondervloer? Stel je vraag aan een van onze adviseurs. 

Parketvloer legpatronen en kleuren

Een parketvloer leggen is mogelijk in verschillende patronen. Het strokenparket is het bekendste legpatroon, maar tegenwoordig kiezen veel mensen ook voor visgraat parket. Naast de Hongaarse punt zijn er ook nog het Versailles parket, het sterpatroon en tot slot ook de kubuspatroon. Parket dat je koopt is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Dit varieert van licht tot donker en alles daar tussenin. Nieuwsgierig naar ons aanbod keramisch parket visgraat of een ander legpatroon? Of wil je meer weten over een bepaalde parketkleur? Laat je inspireren in één van onze toonzalen of vraag een gesprek aan met onze vakmensen. 

Hoe belangrijk is het onderhoud van een parketvloer?

Parket is een natuurproduct en dit betekent dat jouw parketvloer structureel onderhoud nodig heeft. Je kunt parket zonder problemen stofzuigen of afnemen met een microvezeldoekje. Heb je last van hardnekkig vuil op je parketvloer? Verwijder dit dan zo snel mogelijk, maar gebruik zo min mogelijk water. Graag geven we je ook een aantal tips voor het onderhouden van zowel geolied als gelakt parket. Onderhoud geoliede parketvloer Het onderhoud van een geoliede vloer doe je met behulp van parketzeep, intensiefreiniger en onderhoudsolie. Het aanbrengen van de reiniger en olie doe je met de hand, maar is ook mogelijk met een machine. Lichte krassen schuur je handmatig op en smeer je opnieuw in met olie. Doe dit altijd in de richting van de houtnerven. Wil je meer weten over het onderhoud van een geoliede parketvloer? Schroom niet, maar neem gerust contact met ons op. Onderhoud gelakte parketvloer Beschik je over een gelakte parketvloer? Gebruik bij voorkeur een specifiek reinigingsmiddel, een dieptereiniger en vernis. Wil je slijtage van de parketvloer tegengaan, dan raden wij je altijd aan om meerdere beschermlagen aan te brengen. Heb je advies nodig bij het onderhoud van een gelakte parketvloer? Informeer gerust bij een van onze vloerspecialisten. Opschuren parketvloer Wil je de duurzaamheid van je parketvloer bevorderen? Je kunt kiezen om parket te laten opschuren zodat de vloer er weer als nieuw uitziet! Laat het opschuren van een parketvloer over aan een deskundige, want door verkeerd schuren kunnen niveauverschillen ontstaan. Wij koppelen je graag aan de juiste professionals om je parketvloer een tweede leven te geven! 

Eigenhandig een parketvloer leggen, hoe doe je dat?

Heb je een parketvloer aangeschaft in onze winkel en wil je dit zelf leggen? Hanteer de juiste methode voor het gewenste resultaat. Heb je nog geen ondervloer? Gebruik dan chape en laat dit goed drogen. Zorg verder voor een geëgaliseerde ondergrond en werk met de juiste materialen om je klus tot een goed einde te brengen. Is de onderlaag al in orde? Dan kan je aan de slag met het leggen van de parketvloer. Vergeet je de plinten niet voor een mooie afwerking? Ben je niet handig in het leggen of verlijmen van parketvloeren en laat je dit liever over aan vakmensen? Je kunt altijd een beroep doen op onze plaatsingsdienst die voor jou een compleet nieuwe parketvloer in huis legt! 

Ontdek de mooiste parketvloeren in onze toonzalen

Is jouw huidige vloer hoognodig aan vervanging toe en zoek je daarom naar een nieuwe parketvloer? We nodigen je van harte uit voor een bezoek aan onze toonzalen in Antwerpen, Geel, Hasselt, Boortmeerbeek en Turnhout. Op die manier kan je perfect kennismaken met de verschillende parketvloeren die we verkopen. Bovendien is er volop gelegenheid om met één van onze adviseurs in gesprek te gaan. Kom bijvoorbeeld alles te weten over keramisch parket visgraat of informeer naar één van onze andere unieke parketvloeren. 

Koop je parketvloer bij Van Calster online en geniet van een uitstekende service

Koop je een nieuwe parketvloer voor je huis het liefst bij een specialist? Van Calster is de ideale partner voor je interieur. Bij ons profiteer je van drie generaties vakmanschap en heel wat jaren ervaring in de verkoop en plaatsing van parketvloeren. Om die reden helpen we ook jou graag aan de juiste parketvloer voor je huis. We zien je graag verschijnen in een van onze toonzalen, maar het is ook mogelijk om direct een bestelling te plaatsen in onze webwinkel.

Vraag vandaag nog jouw stalen aan!

Laat je het plaatsen van je vloertegels liever aan een professionele vloerder over?

Vraag naar onze plaatsingsdienst.

Onderhoudstips

Graag advies om jouw nieuwe vloer verder te onderhouden?