website-cta-720x320-01 website-cta-720x320-02

Kom langs op onze Stockverkoop

Deze maand Stockverkoop op tal van tegels!
En ontdek onze nieuwste collecties.

Iedereen welkom!
Team Van Calster

Parket en laminaat, authentieke houten vloeren

Kiezen voor parket is kiezen voor gezelligheid en sfeer. Niets dat meer warmte uitstraalt dan échte houten parketvloeren. Parketvloeren of houten vloeren hebben de unieke eigenschap warmte vast te houden, ideaal voor zij die op zoek zijn naar authenticiteit.

Laminaat is een goedkopere maar duurzame variant van parket. Laminaatvloeren zijn geschikt voor vloerverwarming en ook erg onderhoudsvriendelijk. De laatste technieken zorgen ervoor dat de uitstraling van sommige laminaatsoorten moeilijk te onderscheiden zijn van echt parket.

Laminaat of parket?

Zowel laminaat als parket zijn degelijke en kwalitatieve vloeren. Beide houten vloeren hebben hun plus- en minpunten. Er zullen steeds mensen zijn die altijd voor het ene of het andere zweren. Toch kan laminaat, dankzij een aantal ontegensprekelijke troeven, heel wat parketliefhebbers voor zich winnen.

Om laminaat zo dicht mogelijk bij echt parket te brengen, gebruikt men steeds meer geavanceerde technieken. Van Calster biedt laminaatvloeren van hoogstaande kwaliteit zodat u levenslang kan genieten van een stijlvol interieur dat gemakkelijk te onderhouden is.

Voordelen van laminaat

  • Een laminaatvloer vergt minder onderhoud dan parket. Het hoeft niet geboend te worden, beschadigt niet snel en vlekken zijn gemakkelijker te verwijderen. Ideaal voor in kinderkamers dus!
  • Laminaatvloeren zijn doorgaans beter bestand tegen indrukken door hakken, meubelpoten, … dan parket.
  • Laminaat is prijsvriendelijker dan de meerderheid van de parketsoorten.
  • Praktisch: laminaat is gemakkelijk zelf te plaatsen, terwijl u voor de plaatsing van een parketvloer best een beroep doet op een vakman.

Nadelen van laminaat

  • Een laminaatvloer voelt kouder en harder aan dan parket.
  • Laminaat is minder geluiddicht dan parket (dit kan vermeden worden door een geluidsisolerende onderlaag).
  • Een laminaatvloer is geen authentiek product (geen echte houten toplaag).
  • Zodra een strook bekrast is, kan deze moeilijk of niet hersteld worden (de laminaatstrook kan wel gemakkelijk vervangen worden).
  • Laminaat, vroeger al wel eens smalend bekeken als het namaakbroertje van parket, kan vandaag de vergelijking zonder problemen doorstaan. Deze hoogtechnologische vloerbedekking, die soms verkeerdelijk de benaming laminaatparket meekrijgt, moet zeker niet meer onderdoen voor parket. Het is een kwalitatief en vooral ook goedkoop alternatief voor parketvloeren.

Vraag vandaag nog jouw stalen aan!