Vloer- en wandtegels, voor elke ruimte de gepaste vloertegel en wandtegel

Op zoek naar tegels voor uw badkamer, living of keuken? Bij Van Calster vindt u goedkope tegels van de hoog...

Op zoek naar tegels voor uw badkamer, living of keuken? Bij Van Calster vindt u goedkope tegels van de hoogste kwaliteit in alle stijlen, soorten en formaten. Ons gamma omvat een ruime keuze in keramische tegels, natuursteen tegels en unieke ‘houtlook tegels’ in de vorm van keramisch parket.

Tegelvloeren zijn bijzonder kras- en slijtvast, afhankelijk van de specificaties zijn ze te gebruiken in alle soorten ruimtes, zowel binnen als buiten. Bij Van Calster vindt u een uitgebreid assortiment tegels in alle courante maten, zoals: 30x30 cm, 45x45 cm, 60x60 cm en 80x80 cm. Ook de maxi formaten van 60x120 cm behoren tot de mogelijkheden. 

Wilt u een tegel voelen en ervaren? Bezoek dan zeker een showroom bij u in de buurt voor sfeerimpressies en laat u adviseren door één van onze specialisten. In onze showrooms treft u het gehele assortiment wandtegels en vloertegels uitgestald in ingevoegde sfeerboxen. Zo heeft u direct een goed beeld van hoe de vloer er bij u thuis zou uitzien.

Badkamertegels

De vloer- en wandtegels in uw badkamer zijn zowel functioneel als sfeerbepalend. Door de juiste tegels te kiezen, kan u de badkamer bijvoorbeeld groter laten lijken. Bepaalde kleuren en texturen zorgen voor een warme uitstraling. Door verschillende soorten badkamertegels te combineren, creëert u sfeer en dynamiek. Cementtegels, mozaïektegels en grotere formaten keramische tegels zijn nu ook erg populair als badkamertegel. Keramisch parket is momenteel de hoogloper in badkamervloeren. De look van echt hout met de voordelen van keramiek!

Keukentegels

De keuken vervult een centrale rol in de woning en wordt steeds vaker gekozen als leefkeuken.  Bij de keuze voor vloertegels en muurtegels in de keuken is het niet enkel de sfeer waar u rekening mee moet houden. Functionaliteit, slijtvastheid en onderhoudsgemak spelen ook een grote rol in de keuze voor de ‘juiste’ keukentegel. 

Van Calster biedt een ruim aanbod aan kwalitatieve keukentegels in alle stijlen. Kiest u eerder voor landelijk? Kom dan zeker ons aanbod Marokkaanse Zelliges ontdekken, volledig handgemaakt. Of is uw stijl eerder modern en minimalistisch? Ook hier vind u bij ons vele mogelijkheden, vraag zeker naar ons Italiaanse topdesigns!

Keramische tegels of natuursteen tegels?

Wie een tegelvloer wil plaatsen in zijn nieuwe of verbouwde woning staat voor de moeilijke keuze tussen natuurstenen of (vol)keramische tegels. Beide opties zijn aantrekkelijke en stijlvolle manieren om uw huis in te richten, maar ze verschillen op een aantal punten:

Prijsvriendelijk

Vergeleken met natuurstenen vloeren is een keramische vloertegel doorgaans iets goedkoper. Dit komt onder meer doordat keramische tegels, anders dan natuursteen, gemaakt zijn door de mens. Met behulp van geautomatiseerde en industriële productieprocessen kunnen (vol)keramische tegels snel en op grote schaal geproduceerd worden, terwijl we voor natuursteen afhankelijk blijven van natuurlijke vindplaatsen en voorraden.

Precieze afwerking

Dankzij deze industriële productiewijze kan een keramische tegel met een enorme precisie geproduceerd worden. Afwijkingen zijn haast niet aanwezig. Door het feit dat de keramische tegels zo identiek gemaakt kunnen worden, zijn ze ook gemakkelijker zelf te plaatsen.

Strak en stijlvol

Deze precieze afwerking verleent keramische tegelvloeren tevens een strak en afgelijnd uiterlijk, dat perfect thuishoort in de moderne woning van vandaag.

Onderhoudsgemak

Een andere reden waarom keramische vloer zo in de smaak valt, is het onderhoudsgemak. Deze tegels hebben meestal een zeer lage porositeit. Hierdoor krijgen stof en vuildeeltjes veel minder kans om zich aan het oppervlak te hechten. Doordat ze zo gemakkelijk gereinigd worden, zijn ze ook veel hygiënischer dan andere soorten vloertegels. Vaak volstaat even dweilen met een natte doek. Bovendien (vol)keramische vloertegels bestand tegen zuurhoudende schoonmaakproducten, iets waar men bij tal van natuursteensoorten altijd voor moet uitkijken.

Sterk en duurzaam

Last but not least vernoemen we zo mogelijk de belangrijkste twee troeven van een keramische vloer: stevigheid en duurzaamheid. Zowel op het vlak van sterkte als duurzaamheid kunnen zij tegenwoordig probleemloos concurreren met natuurstenen vloeren.

Kortom, ben je op zoek naar goedkope tegels of verkies je eerder een hoger segment?  Bij Van Calster vind je een ruim aanbod kwalitatieve tegels met telkens grote aandacht voor kwaliteit! Daar staan wij garant voor.

website-cta-720x320-01 website-cta-720x320-02

Opendeur nov 2021

In november zijn het OPENDEURDAGEN bij Van Calster.  Kom deze maand dus zeker langs en profiteer van de beste DEALS. Iedereen welkom!

Vraag vandaag nog jouw stalen aan!