Ons concept: een badkamerrenovatie van A tot Z van thuis uit

Bereid je badkamer voor op je oude dag, zo kan je langer én veilig thuis wonen

Ben je moeilijk te been of kan je je moeilijk verplaatsen?  Wij hebben hiervoor de mogelijkheid uitgewerkt om de renovatie van jouw badkamer zonder een bezoek in onze showroom te realiseren. Zo hoef je zelf niet de baan op.

Een handige inloopdouche? Een eigentijds bad? Een kleine badkamer? Wat met een schuine dakrand? Voor Van Calster allemaal geen probleem, wij realiseren badkamers op maat, voor ieder wat wils en steeds aan correcte prijzen. En dus ook van bij jou thuis uit.

concept

Hoe gaan we te werk voor jouw contactloze renovatie?

In onze aanpak gebeuren alle contacten digitaal of bij jouw thuis.
Zo realiseren we in  8 stappen jouw droombadkamer!

10 jaar garantie
Stap 1: Bezorg online jouw gegevens

Stap 1: Bezorg online jouw gegevens

Via ons online formulier kan je jouw persoonlijke contactgegevens, een korte omschrijving van jouw renovatieplannen en jouw voorkeur voor een contactloze renovatie invullen. Je mag ons steeds al een schets met afmetingen van jouw huidige badkamerruimte bezorgen.

Stap 2: Wij nemen contact en luisteren naar jouw wensen

Stap 2: Wij nemen contact en luisteren naar jouw wensen

Wij contacteren jou en leggen onze aanpak verder uit. Dit contact is de eerste keer telefonisch.  Later doorheen het proces kan dit telefonisch en/of via video gesprek en/of aanvullend met e-mail, allemaal in overleg met wat voor jou kan.  Hierbij luisteren we naar jouw specifieke wensen.  Aan de hand van een aantal gerichte vragen en het advies van onze experten leggen we samen een aantal specifieke behoeften vast.  Dit gaat van jouw voorkeur voor bepaalde materialen tot de keuze van een type van tegels.

Stap 3: Onze specialist maakt een scan

Stap 3: Onze specialist maakt een scan

Onze technische expert komt bij jou thuis langs, bekijkt de badkamerruimte, doet de nodige technische vaststellingen, meet alles zorgvuldig op en maakt een fotoscan van jouw badkamerruimte.

Stap 4: Sanitair keuze

Stap 4: Sanitair keuze

Wil je een inloopdouche? Ga je voor een enkele of een dubbele wastafel? Kies je voor modern of toch klassiek? Aan de hand van ons advies en een ideeën galerij maak je zelf jouw sanitair keuze.  Door de jarenlange ervaring in het installeren van badkamers hebben we een vrij goed beeld van deze noden. Alles wordt grondig doorsproken en finaal ontvang je een duidelijke driedimensionale afbeelding van jouw persoonlijke keuze.

Stap 5: Kies een vloer- en eventuele wandtegel via onze website

Stap 5: Kies een vloer- en eventuele wandtegel via onze website

Op onze site kan je kiezen uit meer dan 1000 tegels, elk gedetailleerd in beeld gebracht.  Dit gaat van lichte tegels tot heel donkere, klein formaat vs. groot formaat, houtlook vs. betonlook, vloertegels vs. wandtegels enz. Voor een badkamer kiest men vaak een lichte tegel, zo toont je badkamer niet alleen lichter maar ook groter. Verder is het belangrijk dat een badkamertegel gemakkelijk te onderhouden is en niet glad. Ook hier kan je rekenen op onze adviseurs voor de juiste keuze.  Op basis van jouw wensen kunnen ze het aanbod herleiden tot 1 à 2 tegels.

Stap 6: Jij ontvangt GRATIS een fotorealistisch 3D-badkamerontwerp mét  prijsofferte

Stap 6: Jij ontvangt GRATIS een fotorealistisch 3D-badkamerontwerp mét prijsofferte

Nu we over alle informatie beschikken, kunnen we op basis van jouw specifieke ruimte, het door jou gekozen sanitair, jouw tegelkeuze, een gedetailleerd 3D plan uitwerken. Zo zie je vrij nauwkeurig hoe jouw badkamer er finaal uit zal zien. De uiteindelijke realisatie van jouw nieuwe badkamer wordt vervolgens precies nageleefd volgends dit 3D plan. Nu we over alle elementen beschikken, bezorgen we je graag een offerte op maat.

Stap 7: Als je voor ons kiest, plant onze projectleider de werken in

Stap 7: Als je voor ons kiest, plant onze projectleider de werken in

Ben je tevreden over het proces tot nu toe en kies je voor ons dan realiseren wij graag jouw nieuwe droombadkamer. Al deze werken worden secuur door onze projectleider ingepland en opgevolgd.  Jij hoeft enkel onze mensen binnen te laten.

Stap 8: Genieten maar…

Stap 8: Genieten maar…

Zo zorgen wij finaal voor een professionele oplevering van jouw droombadkamer. Al wat jij dan nog hoeft te doen,... genieten!

Ontdek hier enkele 3D ontwerpen op maat van onze klanten.

Doe hier alvast de nodige inspiratie op qua indeling en keuze van type materialen. Ontvang jij ook graag jouw 3D ontwerp op maat van je persoonlijke wensen?

Badkamer 1: kleine badkamer

Ook in de kleinste ruimtes kan je een badkamer voorzien.  In deze renovatie kozen we voor een praktische douche, afgesloten met een glazen douchedeur voor het spatten. Tanden wassen enz. kan aan de compacte wastafel.  Een ventilator zorgt voor de nodige verluchting.  Gezien de kleine ruimte en daar er geen ramen zijn is gekozen voor een lichte tegel op groot formaat nl. de 'New York Light Grey'. Voor de muur is er gekozen voor een klassieke witte wandtegel van 30x60 cm.

Badkamer 2: badkamer met bad + inloopdouche

In deze grote badkamer is al het noodzakelijke aanwezig om je comfortabel te bewegen. De handige inloopdouche zorgt voor een veilige en comfortabele manier van douchen. Verder is hij ook een echte eye-catcher.
Dankzij de praktische dubbele wastafel heeft ieder zijn eigen kant. Er werd nog een apart langwerpig kastje toegevoegd tussen de deur en het bad om nog handdoeken weg te bergen.  In de wintermaanden kan je gezelling relaxen in een ruim, warm bad. Voor zowel de vloer- als wandtegel is gekozen voor de 'Victory Rope'. Qua formaat is dit een 60x60 cm voor op de vloer en een 30x60 cm tegen de wand.


Badkamer 3: Langwerpige badkamer

In deze renovatie is er opnieuw gekozen voor de combinatie van een douche met bad.  Waarom kiezen als je de nodige ruimte hebt om beide te plaatsen? Elk met hun specifieke voordelen. De lichte keramische vloer loopt gewoon door in de inloopdouche zo krijg je een strakker uitzicht. De vloertegel is de zachte 'Cottonstone Light Grey' van 60x120 cm, tegen de wand is dezelfde tegel maar dan in formaat 20x120 cm.  Het voordeel van een grotere tegel is, naast dat hij extra mooi is, minder voegen heeft en bijgevolg extra onderhoudsvriendelijk is.

Badkamer 4: een keramische parketvloer als blikvanger

In deze praktische badkamer is gekozen voor een houtlook vloer. Zo heb je de looks van een knappe parketvloer maar met de onderhoudsvriendelijkheid van een keramische vloer. Voor de douche is er gekozen voor een douchebak. De keramische parket is de 'Quest Sand' van 20x120 cm, de wandtegel is de beige 'Ink40' van 60x30. Gezien hij zo licht van kleur is, wordt deze vaak gekozen voor de badkamer en matcht hij perfect met een donkere tegel.

We helpen je graag met jouw persoonlijke sanitairkeuze.

Bij de keuze van jouw badkamer moet je een aantal keuzes maken qua sanitair.  Wil je een inloopdouche of een bad, of eerder beiden?  Ga je voor een enkele wastafel of een dubbele? Kies je voor modern of toch klassiek?  Er zijn ontelbare opties in kranen, baden, douches,... Vandaar werken wij samen met grote spelers in de buurt met een ruim en eigentijds assortiment.

Doe hier alvast inspiratie op voor de selectie van je sanitair.

Verfrissende douches

Rustgevende baden

Duurzaam kraanwerk

Comfortabele toiletten

Praktische badkamermeubels

Maak een afspraak online

Onze adviseurs contacteren je zo snel als mogelijk. Begin al maar te dromen van jouw nieuwe badkamer. Hopelijk tot snel.