Van Calster tegels - gespot bij VTM in Huis Gemaakt

Van Calster tegels - gespot bij VTM in Huis Gemaakt

Van Calster tegels geven extra sfeer aan de kamers in Huis Gemaakt!
In het VTM-programma 'Huis Gemaakt' halen jonge koppels hun beste verbouwskills boven om de ultieme droomprijs te winnen: een eigen huis. Van Calster draagt hier graag zijn steentje of beter, tegeltje aan bij als partner van het programma. Zo zorgen we bij Van Calster voor de aanlevering van de vloertegels, badkamertegels, wandtegels en terrastegels en de nodige tegelbenodigdheden.

Herenhuis in Antwerpen
In het noorden van ‘‘t stad’ staat dit herenhuis met tal van authentieke accenten al 11 jaar te treuren.  Het huis heeft stof vergaard en was nu klaar voor een spectaculaire metamorfose. Anaïs en Cedric gaan dan ook voor een unieke selectie van tegels die het huis opnieuw het nodige karakter meegeven. Benieuwd naar hun tegelkeuze?

Heritage Emerald Prachtige langwerpige wandtegel van de Heritage reeks. Deze tegel van 6x25 cm is beschikbaar in 8 kleuren.  Deze wandtegels werden door hun unieke karakter niet voor niets gekozen door alle 3 de koppels.


Art-decowoning in Boortmeerbeek
Onder de kerktoren van Boortmeerbeek schuilt deze imposante art-deco woning. Een mengelmoes van stijlen toont dat de tijd er heeft stilgestaan. Van geglazuurde tegeltjes tot strakke patronen en een gevel die tot de verbeelding spreekt. Ooit ging een bruisend leven achter schuil. Nu staat het pand al vijf jaar liefdeloos te verkommeren. Tijd om het in zijn oude glorie te herstellen. Zie hier de keuze van Alexia en Emiel.

Pigmento Gesso Door zijn formaat van 60x120 cm zeer mooi als wandtegel maar kan perfect ook als vloertegel in hetzelfde formaat of met een 80x80cm of 120x120 cm. Alexia en Emiel kozen de XXL versie van 60x120 cm als wandtegel in de badkamer.

Core beige Core is een prachtige 2 cm serie met drie verschillende kleuren Beige, Grey, Anthracite in formaat 60x60x2 cm. De betonlook terrastegel heeft een gemiddelde kleurschakering en gerectificeerde randen zodat deze kan geplaatst worden met smalle voegen.


Charmante woning in Beringen
In hartje Limburg ligt deze charmante woning met grote tuin en een adembenemend uitzicht op de Beringse bossen. Oude tegeltjes, bloemetjesbehangpapier, gekleurd loodglas: wie er binnenkomt, ziet dat de tijd is blijven stilstaan. Het pand werd gebouwd in 1955 en staat nu 7 jaar leeg. Klaar dus voor een grondige verbouwing met Eline en Younes, hun tegelkeuze zien we in de volgende afleveringen.

Cleveland Sand 2cm  Lichtkleurige terrastegel met een zachte schakering.

Naast de tegels werkten de koppels ook met het voegsel, tegellijm en het handige levelling systeem van Van Calster. Zelf graag aan de slag met deze unieke tegels? Spring dan zeker eens binnen in één van onze toonzalen en ervaar elk van deze tegels in het echt.